ADE BBQ1600 Termometr kuchenny bezprzewodowy z wskaźnikami stopnia upieczenia mięsa

Symbol: TOW011804
117.36
szt.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost 0
DPD dostawa do Punktów Pickup 0
Kurier InPost/DPD 0
Poczta Polska (Pobranie) 34.99
Kurier InPost/DPD (Pobranie) 34.99
Dostępność 5 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 4260336174486

Zamówienie telefoniczne: 791019503

Kompaktowy termometr kuchenny Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso. Długi przewód (1 m) pozwala na wygodne użytkowanie termometru. Igła pomiarowa ma aż 16 cm długości, co umożliwia uzyskanie wiarygodnej temperatury w środku pieczeni. Kolorowy wyświetlacz LCD jest intuicyjny i prosty w obsłudze. Termometr posiada ponadto funkcję timera, odmierza czas np. gotowania jajek lub pieczenia ciasta. Termometr sygnalizuje dźwiękowo że osiągnął zaprogramowaną temperaturę. Termometr został zaprogramowany na 5 różnych stopni upieczenia mięsa (rare, medium rare, medium, medium well, well). Rare (mocno krwisty)- czyli lekko wypieczone z każdej strony. To najbardziej krwista wersja, ciepła i surowa w środku. Medium Rare- czyli słabo wypieczony. W tym wypadku rozpoczął się już proces ścinania białka, jednak mięso pozostaje czerwone w środku. Ma rumiane boki i jest miękki w dotyku. Medium (średnio wysmażony) - najbardziej popularny stopień wypieczenia. Mięso nie jest krwiste, ale zachowuje soczystość. W środku mięso powinno być brązowe. Medium well - czyli dobrze wypieczone. Kolor mięsa staje się bardziej brunatny. Po dotknięciu jest twardawe, ale elastyczne. Well (dobrze wysmażony) - czyli bardzo dobrze wypieczone. Mięso ma brunatny lub szarawy kolor, a miejscami może nawet nosić ślady niewielkiego przypalenia. Urządzenie można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika, co umożliwia magnes zamocowany z tyłu termometru. Ustawienia termometru zostały przystosowane do przyrządzania 7 najpopularniejszych typów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka oraz mięsa mielonego. Igła do pomiaru została wyprodukowana ze stali nierdzewnej, zaś obudowa termometru z tworzywa sztucznego ABS. Termometr pokazuje temperaturę w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita. Inne możliwości zastosowania termometru: - termometr do grilla, - termometr do ciepłych i zimnych napojów, - termometr do potraw (zupy, bezy, mleko). Zakres pomiarowy: -20 st C - 250 st C; -4 st F - 482 st F; timer: 99 min 59 sek. Zasilany Bateriami 2 x 1.5 V AAA ( w opakowaniu).
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia