Termometr do pieczenia mięs OVEN

Symbol: MA-F73000
Brak towaru

347.35
Wpisz swój e-mail
Opinie
Ilość w opakowaniu 6 szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost 0
DPD dostawa do Punktów Pickup 0
Kurier InPost/DPD 0
Poczta Polska (Pobranie) 34.99
Kurier InPost/DPD (Pobranie) 34.99
Dostępność 0 szt.
Waga 0.258 kg
EAN 3485990730002
Idealny łosoś, bez zaglądania do piekarnika non stop, rozpływające się foie gras ... przyrządzenie produktów w "punkt" oznacza, że przeszedłeś już 50% drogi do bycia kucharzem. Dzięki termosondzie z Mastrada uchwycisz moment idealnego wysmażenia czy upieczenia a to już połowa sukcesu. Aby przyrządzić średnio wysmażony rostbef, wystarczy wybrać temperaturę lub tryb pieczenia zaprogramowany w urządzeniu, wsunąć sondę w mięso a urządzenie umieścić na zewnątrz bezpośrednio na metalowej obudowie piekarnika. Na tylnej ściance znajdą się 2 silne magnesy, umożliwiające umocowanie na metalowych elementach. Pamiętaj muszą one pozostawać chłodne, nie nagrzewać się w trakcie pieczenia. Po osiągnięciu pożądanego stopnia przyrządzenia rozlegnie się alarm. Sonda sprawdzi się również przy robieniu konfitur i dżemów, praktyczny klips pozwoli umieścić sondę na garnku. Uwagi dotyczące użytkowania: Sondę należy umieszczać w środku przygotowanej potrawy, nie na brzegu. Przed rozpoczęciem pomiaru należy upewnić się, że sonda jest zimna, a następnie wyjąć i włożyć baterię. Sondę i kabel czyścimy wilgotną ściereczką, nie należy zanurzać w wodzie urządzenia. Nie wolno wkładać urządzenia do piekarnika, powinno ono pozostawać na zewnątrz: w piekarniku pozostaje sonda i kabel łączący z urządzeniem bazowym. Nie dotykaj sondy i kabla wyjmując z piekarnika, są one gorące i możesz poparzyć się. Urządzenie przeznaczone jest do mierzenia temperatury, maksymalnie do 210 stopni Celsjusza. Jeżeli użyjesz urządzenia powyżej tej temperatury, urządzenie wyświetli komunikat "HI" a gwarancja straci ważność.Urządzenie działa na baterię R03(AB) AAA 1,5 V ( 1 w zestawie). Korzystanie ze wstępnie zaprogramowanych czasów i temperatur Przed rozpoczęciem pracy umieść na ekranie w wybranym języku menu do wyboru: hiszpański, francuski, niderlandzki,włoski, niemiecki lub angielski, brak w języku polskim, to Ci zdecydowanie ułatwi pracę z urządzeniem. W menu znajdziesz: rodzaje mięs i stopień wysmażenia/upieczenia oraz funkcję manual do ręcznego ustawiania czasu i temperatury. Do wyboru: wołowina, wieprzowina drób, cielęcina i jagnięcina, stopnie to: done, well, medium med, rare i rare. Wybierz rodzaj mięsa używając przycisku A, stopień przyrządzenia - B, alarm włączysz suwakiem C. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Po osiągnięciu odpowiedniego stopnia przyrządzenia w urządzeniu włączy się alarm Ręczne ustawianie czasu i temperatur Wybierz temperaturę za pomocą suwaka D i włącz urządzenie przyciskiem suwakiem C - pozycja ON, wybierz z Menu funkcję MANUAL używając przycisku A a następnie naciśnij M wyświetli się temperatura +/- pozwoli Ci wybrać pożądaną, zatwierdź za pomocą M. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Analogicznie ustawiasz alarm.
Kolor:
srebrno-czarny
Wymiary:
wysokość 2 cm, długość 12 cm, szerokość 7,5 cm
Wymiary opakowań (cm):
 wysokość 28 cm, długość 12 cm, szerokość 3,5 cm
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia